RECEPTY

Rychlá revitalizační večeře po dlouhém dni


Ingredience
1 zralé avokádo
nepečený zrněný chléb
pomazánkové máslo
čerstvý polníček
Trinutka s kurkumou
špetku černého loupaného sezamu na dochucení (může být sůl a pepř)

POSTUP
Avokádo rozřízneme napůl, dužinu z jedné polovinu bez pecky vydloubneme lžící, pokud je zralé, jde to hladce.  Dužinu nakrájíme na plátky. Prázdnou slupkou můžeme avokádo zpět přikrýt, vydrží zralé. Namažeme chleba pom. máslem, posypeme polníčkem, na něj vložíme plátky avokáda, potřeme kurkumovou Trinutkou a posypeme sezamem a podáváme.


Dobrou chuť :-)

 

Hrušky zapečené s kokosem s Trinutkou kokos mandle bílá čokoláda

Překvapte svou rodinu dokonalým dezertem! Zapečené hrušky jsou rychle hotové a chutnají skvěle. Zkrátka ideální sladká odměna po víkendové procházce nebo jako dobrota k odpolednímu lenošení u filmu. Vyzkoušíte? Za recept děkujeme Báře @zpekacku.cz.
 
Ingredience:
 
2 velké šťavnaté hrušky
1 hrst rozinek
400 ml kokosového mléka
80 ml javorového sirupu + 2 lžíce navíc
3 lžíce Trinutky kokos mandle bílá čokoláda
60 g ovesných vloček
40 g strouhaného kokosu
1 hrst nasekaných ořechů (mandle, lískové, pekanové...)
 
Postup:
 
Troubu si předehřejeme na 180 C. Hrušky pokrájíme na plátky a poskládáme do menšího pekáčku. Přidáme rozinky a Trinutku, kterou rovnoměrně rozetřeme na hrušky.
Kokosové mléko smícháme s 80 ml javorového sirupu a směsí přelijeme hrušky. 
Vločky, kokos, ořechy a 2 lžíce javorového sirupu smícháme a směsí posypeme obsah pekáčku.
Pečeme 15 minut a servírujeme ještě horké.
 
Lískooříškové kuličky s Trinutkou

Čtvrtá adventní neděle je tady a s ní i náš poslední tip na vánoční cukroví s Trinutkou! Recept na skvělé lískooříškové kuličky pro vás připravila Bára @zpekacku.cz.
 
Ingredience:
100 g mandlové mouky
2 lžíce medu
2 lžíce Trinutky –  lískáče mandle arašídy čokoláda
celé lískové ořechy
mleté lískové ořechy na obalení
 
Postup:
Mandlovou mouku si smícháme s medem a Trinutkou. Vzniklou hmotu dáme na 30 minut chladit. Poté z ní tvarujeme kuličky. Do středu každé vložíme lískový oříšek. Kuličky obalujeme v mletých lískových oříškách a uchováváme v lednici.
Kokosové kuličky s mandlovým máslem

 
Protože Vánoce se blíží a není času nazbyt, přinášíme vám na 3. adventní neděli jeden super rychlý recept! Kokosové kuličky s mandlovou Trinutkou od Báry @zpekacku.cz.
 
Ingredience: 
 
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku mandlové mouky
2 lžíce medu
2 lžíce Trinutka mandle 
1 lžíce kokosového oleje
1 vanilkový lusk
špetka soli
celé mandle 
kokos na obalení
 
Postup: 
 
Strouhaný kokos si smícháme s mandlovou moukou, medem, mandlovou Trinutkou, kokosovým olejem, špetkou soli a semínky vyškrábanými z vanilkového lusku. Takto vzniklou hmotu dáme na 30 minut chladit. Poté tvarujeme kuličky. Do prostřed každé vložíme mandli a kuličky obalíme v kokosu. Uchováváme v lednici...
 
... nebo taky rychle sníme! Přejeme dobrou chuť. :)
Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Je tady 2. adventní neděle a my Vám k ní nadělujeme další recept od Báry @zpekacku.cz. Dokážete si představit lepší prosincový večer než s vůní čerstvě napečeného cukroví?

Ingredience:
35 g másla
20 g Trinutka mandle
60 g mandlové mouky
30 g namletých mandlí
1 vanilkový lusk
6 lžic sypké stévie
špetka soli

Dokončení:
85% čokoláda
1 lžíce kokosového oleje
mleté mandle

Postup:
V misce si vyšleháme klasické máslo s mandlovou Trinutkou. Přidáme stévii a vyšleháme do pěny. Ke směsi přidáme mandlovou mouku, mleté mandle, špetku soli a také semínka vyškrábaná z vanilkového lusku. Vypracujeme těsto, které dáme alespoň na 30 minut chladit do lednice.
Troubu si předehřejeme na 180 C. Z odleželého těsta vytvarujeme malé rohlíčky. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout.
Čokoládu si spolu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni. Rohlíčky z půlky poléváme čokoládou a hned posypeme mletými mandlemi. Uchováváme v chladu.

Přejeme dobrou chuť a spousty nedělní pohody :-) 

Linecké cukroví z Kešu másla

 Bára @zpekacku.cz pro Vás připravila 1.adventní recept. Linecké cukroví neodmyslitelně k Vánocům patří, tento recept je však vylepšený o lahodné Kešu máslo. 

Ingredience
 
3 lžíce másla
3 lžíce Trinutka Kešu
2 vejce
1,5 hrnku mandlové muky
1,5 hrnku rýžové mouky
4 lžíce sypké stévie
1 lžička xantanové gumy
 
Marmeláda z ledního ovoce na slepení
 
Postup
 
Klasické máslo i Trinutku Kešu si necháme povolit na pokojovou teplotu a poté je vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a stévii a pořádně zašleháme. Nakonec přidáme obě mouky a xantanovou gumu ( dopomáhá těstu, aby drželo pohromadě jako těsto, kde je lepek) a vypracujeme těsto. Dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
 
Troubu si předehřejeme na 175 C. Vál si pomoučíme rýžovou moukou a vyválíme na něm těsto, které následně vykrajujeme. Vykrojené cukroví poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 9-12 minut. Že je cukroví hotové poznáme podle krásně zlaté barvy. Necháme vychladnout a poté slepujeme marmeládou z lesního ovoce.
 
Krásný advent a dobrou chuť :-) 
 
Čokoládové brownies s hruškami a arašídovým máslem Trinutka
Bára @zpekacku.cz pro vás připravila naprosto vynikající recept na zdravé brownie z červených fazolí a hrušek. Mňam!
Ingredience:
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
3 zralé banány
2 vejce
1 lžička skočice
3 lžíce kakaa holandského typu
2 lžíce medu
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
 
2 vaničky polotučného tvarohu
2 vejce
2 hrušky
2 lžíce medu
2 lžíce arašidové Trinutky
 
Na dokončení: Arašídová trinutka a plátky mandlí
 
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 C. Dortovou formu si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.
Červené fazole si slijeme z nálevu a propláchneme. Přendáme do mixéru a společně s banány, vajíčky, medem, skořicí, kypřicím práškem, kakaem a špetkou soli umixujeme do hladké konzistence. Tuto čokoládovou směs si vlijeme do připravené formy.
 
V další misce si smícháme tvarohy spolu s vajíčky a medem. Tvarohovou směs vlijeme jemně do formy na čokoládový základ. Vyskládáme na ní oloupané, na měsíčky nakrájené hrušky a po lžičkám přidáme také arašídovou Trinutku. Dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
 
Po vytažení necháme vychladnout a podáváme polité pár lžícemi arašídové Trinutky a posypané plátky mandlí.
 
Přeji Vám hezký den a dobrou chuť :-) 
 
Bára
 
Mugcake s Trinutkou a borůvkami
Mugcake s Trinutkou a borůvkami
 
Tento krásný a jednoduchý recept nám pomohl připravit kluk @klukvzastere. Mugcake si můžete dát k odpolední kávě nebo rovnou na snídani, je to opravdu rychlovka. Je zdravá, chutná, nabitá energií, tak ať Vám ten den skvěle začne :-)
 
Ingredience:
1 Vrchovatá  lžíce kešu mouky a kokosové mouky
1 ČL prdopeče
1 zarovnaná lžíce kakaa
5 PL sojovýho mlíka
1 menší banán
 
Postup:
Banán rozmačkat, vše smíchat a rozdělit do dvou hrnečků. Dát na 3 minutky do mikrovlnky a potom ozdobit lesním ovocem, lžící mandlovo-kokosového másla Ttrinutka a k tomu trošku tvarohu. 
 
Na výše zmíněnou Trinutku můžete využít 20% slevu v rámci ovocné kampaně. Zadejte kód "BORUVKY" v nákupním košíku. Platí do 31.7.2020 na produkt Kokos mandle bílá čokoláda.
 
Ať chutná :-) 
 
Fit vafle s třešněmi a proteinovou Trinutkou

Sezóna třešní je už za dvěřmi a tak jsme požádali Jakuba Kněžoura (@jakubknezour), aby připravil jeho oblíbenou snídani - fit vafle s Trinutkou - Lískové ořechy kakao datle protein a třešněmi, které právě v kombinaci s lískovými ořechy, extra tmavým kakaem, čistým syrovátkovým proteinem a trochou datlí tvoří lahodnou kombinaci.

Vyzkoušejte tuto rychlou letní snídani. 

Fit vafle - recept

Ingredience:
  • 4 velká vejce
  • 2/3 šálku řeckého plnotučného jogurtu
  • 1/4 šálku mléka dle výběru (např. mandlové)
  • 1 šálek ovesné mouky (může být i bezlepková)
  • 2 lžíce oblíbeného proteinu
  • Na dokončení: Trinutka Lískové ořechy kakao datle protein, nastrouhaný kokos a třešně
 
Postup: 

 

Předehřejte  vaflovač.
Ve velké míse rozšlehejte vejce, jogurt a mléko. Přidejte ovesnou mouku a protein. Vše dobře promíchejte tak, aby těsto bylo hladké.
Těsto opatrně nalejte do vaflovače. Hotové vafle dochuťte Trinutkou Lískové ořechy kakao datle protein, posypte nastrouhaným kokosem a dolaďte třešněmi.

 

Hezkou snídani! :-) 
 
Jednoduchý banánovo arašídový chlebíček bez přidaného cukru
Jednoduchý banánovo arašídový chlebíček bez přidaného cukru
 
Úžasný kakaovo-banánový chlebíček s arašídovou Trinutkou se doslova rozplývá na jazyku. Na povrchu je lehce křupavý, uvnitř měkký a vláčný. Skvěle se hodí ke snídani, nebo odpolední kávě. S trochou úpravy je vhodný pro vegany - stačí nahradit klasické mléko rostlinným a místo mléčné čokolády použít tmavou. Recept je bez vajec a bez přidaného cukru.
 
Na přípravu potřebujeme:
  • 160g hladké mouky
  • lžíci kukuřičného škrobu
  • 50 g kakaa
  • čaj. lžičku kypřícího prášku bezfosfátový
  • čaj. lžičku jedlé sody
  • 100g arašídového másla Trinutka - Arašídy na sucho pražené
  • 1/2 čaj. lžičky soli
  • 2 velké zralé banány (čím zralejší, tím je chlebík sladší)
  • 120g mléka (nebo lib. rostliného mléka pro veganskou verzi)
  • 75g slun. oleje
  • čaj. lžičku vanilkového extraktu
  • čaj. lžičku jablečného octu
  • čokoládové úlomky bílé (nebo tmavé pro veganskou verzi), nebo čokoládové čočky.
 
Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180°C, vyložte chlebovou mísu pečícím papírem (nebo jakoukoli obdelníkovou mísu na pečení s vysokými okraji, cca 11x26cm) tak, aby na každou stranu papír přesahoval.
  2. V jiné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu, kypřící prášek a suchou směs promíchejte.
  3. Na prkénku rozmačkejte banány vidličkou, vložte do vyšší nádoby spolu s mlékem, olejem, cukrem, vanilkovým extraktem a jablečným octem. Dobře promíchejte.
  4. Tekutou směs nalijte do mísy s moukou a míchejte vařečkou do spojení. Můžete vmíchat malé kousky čokolády dle chuti (trochu si nechte na posypání).
  5. Nalijte těsto do chlebové formy vyložené papírem na pečení. Pečte po dobu 40-50 min. Dejte pozor, aby chlebík nezůstal v troubě příliš dlouho, byl by pak zbytečně vysušený. Vyzkoušejte zapíchnutým párátkem - pokud jej vyndáte čisté, měl by být chlebík tak akorát. Po vyndání z trouby můžete posypat zbytkem čokolády.
  6. Nechte vychladnout v míse.
  7. Doporučujeme podávat s čistým arašídovým máslem Trinutka a banánem.
 
Ať chutná :-)