RECEPTY
Ingredience
1 zralé avokádo
nepečený zrněný chléb
pomazánkové máslo
čerstvý polníček
Trinutka s kurkumou
špetku černého loupaného sezamu na dochucení (může být sůl a pepř)
POSTUP
Avokádo rozřízneme napůl, dužinu z jedné polovinu bez pecky vydloubneme lžící, pokud je zralé, jde to hladce. Dužinu nakrájíme na plátky. Prázdnou slupkou můžeme avokádo zpět přikrýt, vydrží zralé. Namažeme chleba pom. máslem, posypeme polníčkem, na něj vložíme plátky avokáda, potřeme kurkumovou Trinutkou a posypeme sezamem a podáváme.
Dobrou chuť :-)
Překvapte svou rodinu dokonalým dezertem! Zapečené hrušky jsou rychle hotové a chutnají skvěle. Zkrátka ideální sladká odměna po víkendové procházce nebo jako dobrota k odpolednímu lenošení u filmu. Vyzkoušíte? Za recept děkujeme Báře @zpekacku.cz.Ingredience:2 velké šťavnaté hrušky1 hrst rozinek400 ml kokosového mléka80 ml javorového sirupu + 2 lžíce navíc3 lžíce Trinutky kokos mandle bílá čokoláda60 g ovesných vloček40 g strouhaného kokosu1 hrst nasekaných ořechů (mandle, lískové, pekanové...)Postup:Troubu si předehřejeme na 180 C. Hrušky pokrájíme na plátky a poskládáme do menšího pekáčku. Přidáme rozinky a Trinutku, kterou rovnoměrně rozetřeme na hrušky.Kokosové mléko smícháme s 80 ml javorového sirupu a směsí přelijeme hrušky.Vločky, kokos, ořechy a 2 lžíce javorového sirupu smícháme a směsí posypeme obsah pekáčku.Pečeme 15 minut a servírujeme ještě horké.
Čtvrtá adventní neděle je tady a s ní i náš poslední tip na vánoční cukroví s Trinutkou! Recept na skvělé lískooříškové kuličky pro vás připravila Bára @zpekacku.cz.Ingredience:100 g mandlové mouky2 lžíce medu2 lžíce Trinutky – lískáče mandle arašídy čokoládacelé lískové ořechymleté lískové ořechy na obaleníPostup:Mandlovou mouku si smícháme s medem a Trinutkou. Vzniklou hmotu dáme na 30 minut chladit. Poté z ní tvarujeme kuličky. Do středu každé vložíme lískový oříšek. Kuličky obalujeme v mletých lískových oříškách a uchováváme v lednici.
Protože Vánoce se blíží a není času nazbyt, přinášíme vám na 3. adventní neděli jeden super rychlý recept! Kokosové kuličky s mandlovou Trinutkou od Báry @zpekacku.cz.Ingredience:1/2 hrnku strouhaného kokosu1/2 hrnku mandlové mouky2 lžíce medu2 lžíce Trinutka mandle1 lžíce kokosového oleje1 vanilkový luskšpetka solicelé mandlekokos na obaleníPostup:Strouhaný kokos si smícháme s mandlovou moukou, medem, mandlovou Trinutkou, kokosovým olejem, špetkou soli a semínky vyškrábanými z vanilkového lusku. Takto vzniklou hmotu dáme na 30 minut chladit. Poté tvarujeme kuličky. Do prostřed každé vložíme mandli a kuličky obalíme v kokosu. Uchováváme v lednici...... nebo taky rychle sníme! Přejeme dobrou chuť. :)
Je tady 2. adventní neděle a my Vám k ní nadělujeme další recept od Báry @zpekacku.cz. Dokážete si představit lepší prosincový večer než s vůní čerstvě napečeného cukroví?
Ingredience:
35 g másla
20 g Trinutka mandle
60 g mandlové mouky
30 g namletých mandlí
1 vanilkový lusk
6 lžic sypké stévie
špetka soli
Dokončení:
85% čokoláda
1 lžíce kokosového oleje
mleté mandle
Postup:
V misce si vyšleháme klasické máslo s mandlovou Trinutkou. Přidáme stévii a vyšleháme do pěny. Ke směsi přidáme mandlovou mouku, mleté mandle, špetku soli a také semínka vyškrábaná z vanilkového lusku. Vypracujeme těsto, které dáme alespoň na 30 minut chladit do lednice.
Troubu si předehřejeme na 180 C. Z odleželého těsta vytvarujeme malé rohlíčky. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout.
Čokoládu si spolu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni. Rohlíčky z půlky poléváme čokoládou a hned posypeme mletými mandlemi. Uchováváme v chladu.
Přejeme dobrou chuť a spousty nedělní pohody :-)
Bára @zpekacku.cz pro Vás připravila 1.adventní recept. Linecké cukroví neodmyslitelně k Vánocům patří, tento recept je však vylepšený o lahodné Kešu máslo.
Mugcake s Trinutkou a borůvkamiTento krásný a jednoduchý recept nám pomohl připravit kluk @klukvzastere. Mugcake si můžete dát k odpolední kávě nebo rovnou na snídani, je to opravdu rychlovka. Je zdravá, chutná, nabitá energií, tak ať Vám ten den skvěle začne :-)Ingredience:1 Vrchovatá lžíce kešu mouky a kokosové mouky1 ČL prdopeče1 zarovnaná lžíce kakaa5 PL sojovýho mlíka1 menší banánPostup:Banán rozmačkat, vše smíchat a rozdělit do dvou hrnečků. Dát na 3 minutky do mikrovlnky a potom ozdobit lesním ovocem, lžící mandlovo-kokosového másla Ttrinutka a k tomu trošku tvarohu.Na výše zmíněnou Trinutku můžete využít 20% slevu v rámci ovocné kampaně. Zadejte kód "BORUVKY" v nákupním košíku. Platí do 31.7.2020 na produkt Kokos mandle bílá čokoláda.Ať chutná :-)
Sezóna třešní je už za dvěřmi a tak jsme požádali Jakuba Kněžoura (@jakubknezour), aby připravil jeho oblíbenou snídani - fit vafle s Trinutkou - Lískové ořechy kakao datle protein a třešněmi, které právě v kombinaci s lískovými ořechy, extra tmavým kakaem, čistým syrovátkovým proteinem a trochou datlí tvoří lahodnou kombinaci.
Vyzkoušejte tuto rychlou letní snídani.
Fit vafle - recept
- 4 velká vejce
- 2/3 šálku řeckého plnotučného jogurtu
- 1/4 šálku mléka dle výběru (např. mandlové)
- 1 šálek ovesné mouky (může být i bezlepková)
- 2 lžíce oblíbeného proteinu
- Na dokončení: Trinutka Lískové ořechy kakao datle protein, nastrouhaný kokos a třešně
-
160g hladké mouky
-
lžíci kukuřičného škrobu
-
50 g kakaa
-
čaj. lžičku kypřícího prášku bezfosfátový
-
čaj. lžičku jedlé sody
-
100g arašídového másla Trinutka - Arašídy na sucho pražené
-
1/2 čaj. lžičky soli
-
2 velké zralé banány (čím zralejší, tím je chlebík sladší)
-
120g mléka (nebo lib. rostliného mléka pro veganskou verzi)
-
75g slun. oleje
-
čaj. lžičku vanilkového extraktu
-
čaj. lžičku jablečného octu
-
čokoládové úlomky bílé (nebo tmavé pro veganskou verzi), nebo čokoládové čočky.
-
Předehřejte troubu na 180°C, vyložte chlebovou mísu pečícím papírem (nebo jakoukoli obdelníkovou mísu na pečení s vysokými okraji, cca 11x26cm) tak, aby na každou stranu papír přesahoval.
-
V jiné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu, kypřící prášek a suchou směs promíchejte.
-
Na prkénku rozmačkejte banány vidličkou, vložte do vyšší nádoby spolu s mlékem, olejem, cukrem, vanilkovým extraktem a jablečným octem. Dobře promíchejte.
-
Tekutou směs nalijte do mísy s moukou a míchejte vařečkou do spojení. Můžete vmíchat malé kousky čokolády dle chuti (trochu si nechte na posypání).
-
Nalijte těsto do chlebové formy vyložené papírem na pečení. Pečte po dobu 40-50 min. Dejte pozor, aby chlebík nezůstal v troubě příliš dlouho, byl by pak zbytečně vysušený. Vyzkoušejte zapíchnutým párátkem - pokud jej vyndáte čisté, měl by být chlebík tak akorát. Po vyndání z trouby můžete posypat zbytkem čokolády.
-
Nechte vychladnout v míse.
-
Doporučujeme podávat s čistým arašídovým máslem Trinutka a banánem.