Salát s Kurkumovou Trinutkou
Porce pro 2 osoby
Ingredience
čerstvá zelenina dle chuti (římský salát, rajče, paprika, okurek)
sušená šunka (alespoň 90% masa)
cheddar
2 vejce
vinný ocet
Trinutka Kurkumová
Na zálivk
citrónová šťáva
olivový olej
bylinková sůl
tekutý med
balsamikový krém
POSTUP
Zeleninu nakrájíme a v míse smícháme. Ochutíme solí, citrónovou šťávou, lžičkou medu, znovu promícháme a necháme 5min ležet.
Mezitím dáme vařit vodu se 2 lžícemi octa na zastřené vejce. Jakmile voda vaří, zeslabíme a opatrně (aby se neporušil žloutek) do hrnce rozklepneme 2 vejce. Na mírném ohni vaříme přesně 3 min, ihned poté vejce pomocí lžíce vytáhneme z horké vody a necháme okapat na ubrousku. Správné zastřené vejce má uvařený bílek, ale po rozkrojení se žloutek rozteče. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a sušenou šunku lehce osmažíme.
Salát zakápneme olivovým olejem, trochu promícháme a přidáme šunku, vejce a kurkumovou Trinutku. Celý salát zasypeme strouhaným cheddarem a dozdobíme balsamikem.