Bára z pekáčku (www.zpekacku.cz, @zpekacku.cz_food_art) pro nás připravila naprosto dokonalý, zdravý a lahodný recept s čerstvými jahodami a Trinutkou Kokos mandle datle. Sezóna jahod již začala, což takhle je využít k zdravého jahodovému crumble s přírodním veganským ořechovým máslem, které je složenou pouze ze tří ingrediencí - štavnatého kokosu ze Srí Lanky, Californských mandlí pražených nasucho se slupkou a sušených datlí z blízkého východu.
Jahodový crumble - recept
- 500 g jahod
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce Trinutka - Kokos mandle datle
- 2 lžíce celozrnné mouky
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1/3 hrnku mandlové mouky
- 1/3 hrnku celozrnných ovesných vloček
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 3 lžíce másla
- hrst strouhaného kokosu
- Na dokončení : zakysaná smetana a Trinutka - Kokos mandle datla