RECEPTY, Strana 2

Jahodový crumble s Trinutkou Kokos mandle datle

Bára z pekáčku (www.zpekacku.cz, @zpekacku.cz_food_art) pro nás připravila naprosto dokonalý, zdravý a lahodný recept s čerstvými jahodami a Trinutkou Kokos mandle datle. Sezóna jahod již začala, což takhle je využít k zdravého jahodovému crumble s přírodním veganským ořechovým máslem, které je složenou pouze ze tří ingrediencí - štavnatého kokosu ze Srí Lanky, Californských mandlí pražených nasucho se slupkou a sušených datlí z blízkého východu.

Jahodový crumble - recept

Ingredience:
  • 500 g jahod
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce Trinutka - Kokos mandle datle
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1/3 hrnku mandlové mouky
  • 1/3 hrnku celozrnných ovesných vloček
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 3 lžíce másla
  • hrst strouhaného kokosu
  • Na dokončení : zakysaná smetana a Trinutka - Kokos mandle datla
Postup: 
Pekáček si vymažeme troškou másla. Jahody omyjeme, pokrájíme na čtvrtky a rozložíme na dno pekáčku. Zakapeme je citronovou šťávou, poprášíme 2 lžícemi celozrnné mouky  a 2 lžícemi třtinového cukru a jahody promícháme tak, aby byly ve šťávě, mouce i cukru dobře obalené. Mezi jahody přidáme Trinutku s příchutí Kokos mandle datle. Jakmile se bude crumble péct, jahody pustí šťávu a spolu s Trinutkou vytvoří dokonalou kombinaci.
Ve zvláštní misce si smícháme mandlovou mouku, ovesné vločky, 2 lžíce třtinového cukru, kypřicí prášek a máslo. Připravíme si drobenku, kterou posypeme jahody v pekáčku. Nyní dáme náš crumble péct do trouby vyhřáté na 190 C po dobu 30 minut.
Jakmile vyndáme jahodový crumble z trouby, posypeme jej strouhaným kokosem a podáváme nejlépe ještě teplý s kopečkem zakysané smetany a Trinutky s příchutí Kokos mandle datle.
 
Dobrou chuť :)
Bára
 
 
 
 
 
 
Máme pro vás tip na super snídani. Fufíci s Trinutkou.

 

Porce pro 2 osoby

Ingredience
1/2 hrnku mandlové mouky
1/2 hrnku kokosové mouky
2 vejce
1/4 hrnku smetany
1 lžíce kokosového oleje
1/2 lžičky kypřicího prášku
1 lžička psyllia

1 lžíce tmavého kakaa

kokosový olej na smažení

Servírování
Trinutka proteinová nebo ořechová

Zakysaná smetana a ovoce

POSTUP
Ve středně velké míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, psyllium, kypřicí prášek.
Poté přidáme zbývající ingredience, těsto důkladně promícháme a necháme 10 minut
odstát. Na pánev s rozehřátým kokosovým olejem přidáme vždy 2–3 lžíce těsta na jeden fufík.
Fufíky smažíme na středním plameni dozlatova,  z obou stran. Každý fufík potřeme
Trinutkou nebo zakysanou smetanou,  my jsme pro kontrast k tmavým fufíkům použili světlou kokosovou Trinutku. Nakonec posypeme ovocem a podáváme.


Dobrou chuť :-)

 

Super letní oběd. Salát s Kurkumovou Trinutkou.

Salát s Kurkumovou Trinutkou

Porce pro 2 osoby

Ingredience
čerstvá zelenina dle chuti (římský salát, rajče, paprika, okurek)
sušená šunka (alespoň 90% masa)
cheddar
2 vejce
vinný ocet
Trinutka Kurkumová

Na zálivk
citrónová šťáva
olivový olej
bylinková sůl
tekutý med
balsamikový krém

POSTUP
Zeleninu nakrájíme a v míse smícháme. Ochutíme solí, citrónovou šťávou, lžičkou medu, znovu promícháme a necháme 5min ležet.
Mezitím dáme vařit vodu se 2 lžícemi octa na zastřené vejce. Jakmile voda vaří, zeslabíme a opatrně (aby se neporušil žloutek) do hrnce rozklepneme 2 vejce. Na mírném ohni vaříme přesně 3 min, ihned poté vejce pomocí lžíce vytáhneme  z horké vody a necháme okapat na ubrousku. Správné zastřené vejce má uvařený bílek, ale po rozkrojení se žloutek rozteče. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a sušenou šunku lehce osmažíme. 
Salát zakápneme olivovým olejem,  trochu promícháme a přidáme šunku, vejce a kurkumovou Trinutku. Celý salát zasypeme strouhaným cheddarem a dozdobíme balsamikem.

Tohle je prostě bomba kaše.

Snídaňová Kaše

Ingredience
nedoslazovaná instantní kaše různé druhy (např. Nominal)
čerstvé nebo mražené ovoce dle chuti
plnotučný tvaroh
Trinutka proteinová nebo ořechová

mletá skořice

POSTUP
Instantní kaši zalijeme vařící vodou. Množství vody volíme dle požadavků na konzistenci. 
Ovoce opláchneme, nakrájíme a přidáme na kaši, stejně jako tvaroh. Dochutíme ořechovým nebo proteinovým máslem Trinutka a trochou skořice.

Výborná večeře po dlouhém dni. Avokado a Chilli Trinutka.

Avokado a Chilli Trinutka

Porce pro 2 osoby

Ingredience
3 krajíce celozrnného lisovaného chleba
1 avokádo
2 vejce
Lučina
sůl, pepř, limetka

Trinutka Chilli

POSTUP
Na chleba namazaný Lučinou položíme nakrájené avokádo a lehce zakápneme limetkou. Poté přidáme libovolně připravené vejce, např. ve formě volského oka  nebo zastřené (vařené bez skořápky). Nakonec přidáme chilli Trinutku a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.