Bára z pekáčku (www.zpekacku.cz, @zpekacku.cz_food_art) pro nás připravila naprosto dokonalý, zdravý a lahodný recept s čerstvými jahodami a Trinutkou Kokos mandle datle. Sezóna jahod již začala, což takhle je využít k zdravého jahodovému crumble s přírodním veganským ořechovým máslem, které je složenou pouze ze tří ingrediencí - štavnatého kokosu ze Srí Lanky, Californských mandlí pražených nasucho se slupkou a sušených datlí z blízkého východu.
Jahodový crumble - recept
Ingredience:
- 500 g jahod
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce Trinutka - Kokos mandle datle
- 2 lžíce celozrnné mouky
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1/3 hrnku mandlové mouky
- 1/3 hrnku celozrnných ovesných vloček
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 3 lžíce másla
- hrst strouhaného kokosu
- Na dokončení : zakysaná smetana a Trinutka - Kokos mandle datla
Postup:
Pekáček si vymažeme troškou másla. Jahody omyjeme, pokrájíme na čtvrtky a rozložíme na dno pekáčku. Zakapeme je citronovou šťávou, poprášíme 2 lžícemi celozrnné mouky a 2 lžícemi třtinového cukru a jahody promícháme tak, aby byly ve šťávě, mouce i cukru dobře obalené. Mezi jahody přidáme Trinutku s příchutí Kokos mandle datle. Jakmile se bude crumble péct, jahody pustí šťávu a spolu s Trinutkou vytvoří dokonalou kombinaci.
Ve zvláštní misce si smícháme mandlovou mouku, ovesné vločky, 2 lžíce třtinového cukru, kypřicí prášek a máslo. Připravíme si drobenku, kterou posypeme jahody v pekáčku. Nyní dáme náš crumble péct do trouby vyhřáté na 190 C po dobu 30 minut.
Jakmile vyndáme jahodový crumble z trouby, posypeme jej strouhaným kokosem a podáváme nejlépe ještě teplý s kopečkem zakysané smetany a Trinutky s příchutí Kokos mandle datle.
Dobrou chuť :)
Bára