Jahodový crumble s Trinutkou Kokos mandle datle

Bára z pekáčku (www.zpekacku.cz, @zpekacku.cz_food_art) pro nás připravila naprosto dokonalý, zdravý a lahodný recept s čerstvými jahodami a Trinutkou Kokos mandle datle. Sezóna jahod již začala, což takhle je využít k zdravého jahodovému crumble s přírodním veganským ořechovým máslem, které je složenou pouze ze tří ingrediencí - štavnatého kokosu ze Srí Lanky, Californských mandlí pražených nasucho se slupkou a sušených datlí z blízkého východu.

Jahodový crumble - recept

Ingredience:
  • 500 g jahod
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce Trinutka - Kokos mandle datle
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1/3 hrnku mandlové mouky
  • 1/3 hrnku celozrnných ovesných vloček
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 3 lžíce másla
  • hrst strouhaného kokosu
  • Na dokončení : zakysaná smetana a Trinutka - Kokos mandle datla
Postup: 
Pekáček si vymažeme troškou másla. Jahody omyjeme, pokrájíme na čtvrtky a rozložíme na dno pekáčku. Zakapeme je citronovou šťávou, poprášíme 2 lžícemi celozrnné mouky  a 2 lžícemi třtinového cukru a jahody promícháme tak, aby byly ve šťávě, mouce i cukru dobře obalené. Mezi jahody přidáme Trinutku s příchutí Kokos mandle datle. Jakmile se bude crumble péct, jahody pustí šťávu a spolu s Trinutkou vytvoří dokonalou kombinaci.
Ve zvláštní misce si smícháme mandlovou mouku, ovesné vločky, 2 lžíce třtinového cukru, kypřicí prášek a máslo. Připravíme si drobenku, kterou posypeme jahody v pekáčku. Nyní dáme náš crumble péct do trouby vyhřáté na 190 C po dobu 30 minut.
Jakmile vyndáme jahodový crumble z trouby, posypeme jej strouhaným kokosem a podáváme nejlépe ještě teplý s kopečkem zakysané smetany a Trinutky s příchutí Kokos mandle datle.
 
Dobrou chuť :)
Bára