Porce pro 2 osoby
Ingredience
1/2 hrnku mandlové mouky
1/2 hrnku kokosové mouky
2 vejce
1/4 hrnku smetany
1 lžíce kokosového oleje
1/2 lžičky kypřicího prášku
1 lžička psyllia
1 lžíce tmavého kakaa
kokosový olej na smažení
Servírování
Trinutka proteinová nebo ořechová
Zakysaná smetana a ovoce
POSTUP
Ve středně velké míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, psyllium, kypřicí prášek.
Poté přidáme zbývající ingredience, těsto důkladně promícháme a necháme 10 minut
odstát. Na pánev s rozehřátým kokosovým olejem přidáme vždy 2–3 lžíce těsta na jeden fufík.
Fufíky smažíme na středním plameni dozlatova, z obou stran. Každý fufík potřeme
Trinutkou nebo zakysanou smetanou, my jsme pro kontrast k tmavým fufíkům použili světlou kokosovou Trinutku. Nakonec posypeme ovocem a podáváme.
Dobrou chuť :-)